Contemporary classic

Entrez…

De monumentale inkomhal met 4,5 meter hoge muren oogt tegelijk ruimtelijk en elegant. Een hoogwaardige afwerking, klassieke ornamenten met subtiele gouden accenten, zorgvuldig geselecteerde meubels van vroeger en nu, behang met bijzondere tekening en structuur, hoge klassieke plinten, …: hier wonen mensen die oog hebben voor detail en de grandeur van weleer weten te appreciëren.

 Contemporary classic

De eigenaars wilden de restauratiewerken van hun kostbaar familie-erfgoed enkel aan bekwame vaklui toevertrouwen. “De visie en de vakkennis, gecombineerd met tonnen expertise op het vlak van uitvoering van dergelijke projecten zijn uniek op de markt”, aldus de eigenaar. Als fervent kunst- en antiekliefhebber is hij zelf erg bezig met interieur, kleuren, texturen, technieken en materialen en volgt hij alle trends op de voet. “We wilden geen gewone restauratie: terwijl we het klassieke interieur in ere herstelden, wilden we er tegelijk een eigen touch aan geven. We leven immers niet in het verleden, maar met het verleden en voegen er iets van onszelf aan toe.”

Geen toegevingen

“We opteerden resoluut voor de hoogst mogelijke afwerkingsgraad, zowel op het vlak van materiaalkeuze als van uitvoering. Op de benedenverdieping werden mankementen vakkundig hersteld. Zo restaureerden en schilderden de vakmensen van Matthijs & Co de oude moulures volgens de regels van de kunst: ze verwijderden door waterschade aangetaste moulures en goten ze opnieuw, op traditionele wijze, naar de vorm van een intact stuk. Ze schuurden en behandelden ook de massiefhouten parketvloeren en werkten alles tot in de puntjes af. Van bij het betreden van ons huis ervaar je terug de grandeur van weleer, en dat was absoluut onze bedoeling. Onze persoonlijke touches, zoals de gouden biesjes of de gouden accenten in de klassieke ornamenten, werden perfect geïntegreerd. En nu past ook de bovenverdieping perfect in het klassevolle geheel – bijvoorbeeld door het kleurgebruik en de materiaalkeuze zoals de Carrara-marmer in de badkamer. Alleen is alles daar nu praktisch en hedendaags opgevat. Precies zoals we het wilden.”

Dit project won de Decoratie Award 2016.
Meer weten? Teken hier in en ontvang ons magazine Mature met een uitgebreide reportage over dit project.

Fotograaf

© Luc Roymans

Bevalt ons werk u?

Neem contact op met ons