PERFECTIE IS GEEN DETAIL

DROOM

“Als kleine jongen verbleef ik vaak bij mijn grootouders”, vertelt de eigenaar. Ze woonden in hele grote herenhuizen met ruime kamers. Deze hoekwoning in het centrum van Lagerzeel is al drie generaties in het bezit van de familie van mijn moeder. Hoewel het een grote woning is, zijn veel ruimtes vrij beperkt in omvang. Maar ik was vast van plan om iets speciaals te doen met mijn geboortekamer en die ruimtelijkheid en klassieke warmte waar ik zo van hou, terug naar hier te halen. Ik heb hier ontelbare uren alleen doorgebracht. Dan droomde ik hardop en maakte ik schetsen over hoe de kamer er zou kunnen uitzien.”

TRIP NAAR APPELTERRE

“Ik had een vrij goed beeld van waar ik naartoe wilde. Maar aan wie kon ik de werken die voor mij zo belangrijk waren, toevertrouwen? In de Gouden Gids vond ik destijds een advertentie die mijn aandacht trok. Een schilders- en decoratiebedrijf dat ambacht tot kunst verheft. Op een zondag reed ik naar Appelterre en nam ik plaats op een bankje op het dorpsplein. Van daaruit kon ik het huis van de familie Matthijs rustig bekijken. Mocht de gevel mij toen een slecht gevoel hebben gegeven of onpersoonlijk geweest zijn, dan had ik nooit contact met hen opgenomen (lacht). Het stelde me ook gerust dat mensen die ik kende in Appelterre me vertelden dat Adelbert een echte vakman was. Hij was de man die ik moest hebben. In februari 1991 belde ik voor een afspraak.”

EVENKNIE

“Om mijn droom te realiseren, heb ik veel tijd geïnvesteerd en kilometers rondgereden, maar ik ben blij dat ik in Adelbert iemand gevonden heb die zich met evenveel passie op ‘mijn’ project heeft gestort. Een vriend van mij heeft hier in de straat een volledig huis gebouwd in drie maanden tijd, maar Adelbert en zijn team hebben even lang aan deze ene kamer gewerkt. Het leek wel of ze bleven schuren op de muren (lacht). Toen ik zag met hoeveel respect ze met de materialen omgingen en alles afplakten en beschermden, was ik tegelijk verwonderd en tevreden. Ik ben nu, 25 jaar later, nog steeds enorm blij dat ieder detail met de grootste zorg werd uitgevoerd. Deze bijzondere kamer is niet alleen een plaats waar ik volledig tot rust kan komen, maar ook een plek waar op feestdagen de ganse familie mee van geniet.”

Meer weten? Teken hier in en ontvang ons magazine Mature met een uitgebreide reportage over dit project.

FOTOGRAAF

© Luc Roymans

Bevalt ons werk u?

Neem contact op met ons