NIEUW LEVEN

CHARME UIT DE SEVENTIES

Een ruim en lichtrijk huis, in een rustige en groene buurt, niet te ver van Brussel. Van op hun appartement in Kraainem droomden Frank en Dominique er al een tijdje van om zich te settelen. Toen het te moeilijk bleek om een geschikte bouwgrond te vinden, lieten ze hun initiële nieuwbouwplannen varen. Na een intensieve zoektocht vielen ze allebei als een blok voor een charmante woning uit de jaren ’70 in Overijse. Ze bliezen haar nieuw leven in. En net op het moment dat ze er introkken, verwelkomden ze ook nieuw leven in hun gezin: Louis (3 jaar) kreeg er een kleine broer bij: Arnaud.

GOED OMRINGD

“We wisten dat het gigantisch veel werk zou kosten om dit huis aan te pakken”, vertelt Frank. En we wilden het goed doen, want het gaat tenslotte om iets dat je maar één keer in je leven doet. Daarom hebben we, nog vóór de aankoop, de hulp ingeroepen van specialisten. Via vrienden die al met Matthijs & Co hadden samengewerkt, kwamen we in contact met Adelbert Matthijs. Het stond voor ons vrij snel vast dat zijn team samen met onze architect Dries De Malsche onze woondroom zou verwezenlijken. Dankzij hun kennersoog kregen we inzicht in de mogelijkheden, maar ook in de aandachtspunten van de woning, vooral op het vlak van structuur. Het feit dat de architect en de totaalaannemer al vaak hadden samengewerkt was voor ons een groot voordeel. We gingen in zee met een geolied team.”

KIESKOORTS

Ondanks de professionele begeleiding drukten de eigenaars doorheen het ganse proces hun eigen stempel op het project. “Vooral Frank is enorm veel bezig geweest met onze verbouwing en dan vooral met de kleur- en materiaalkeuzes”, vertelt Dominique. Frank: “Noem het gerust een hobby (lacht). Ik vind materialen boeiend omdat ze een beslissende impact hebben op het eindresultaat. Omdat ons dak zo prominent aanwezig is, opteerden we bijvoorbeeld voor natuurleien. Niet de meest voor de hand liggende keuze, maar nu het er ligt, zijn we er heel blij mee. Maar ook binnen merk je dat kleuren, materialen en texturen op subtiele manier voor eenheid zorgen. Her en der speelt het contrast van wit en zwart met zachte toetsen. Lichte natuurstenen vloeren lopen door in verschillende ruimtes, het Fior di Bosco marmer – een aangename steen met subtiele aders – komt zowel in het blad van de leefkeuken als in de haardsokkel in de woonkamer terug. En het warme eucalyptushout siert de voorraadkast in de keuken, maar komt ook op verschillende plaatsen in verschillende ruimtes terug in de afwerking.”

Meer weten? Teken hier in en ontvang ons magazine Mature met een uitgebreide reportage over dit project.

FOTOGRAFIE

© Steven Neyrinck

 

Bevalt ons werk u?

Neem contact op met ons